Amningsrevansch?


Kommentarer
Postat av: Sara

åter igen får jag kolla bloggens namn så att det inte är min egen jag läser!! Känner så väl igen mig. Jag laddade hela sista graviditeten för att ta amningarevenge. Och hur gick det? Ja ännu sämre än när jag ammade Vidar. Jag älskar att amma, DOM stunderna som det funkar. Men dom stunderna var inte jättemånga. Nr jag väl slutat och ångesten gått över så kändes det så bra flaska är toppen det också och precis som du blev tillsagd, bebisen är nöjd bara den har en lycklig mamma. Det är skit samma om maten kommer från en tutte eller en flaska. Och en klar fördel: papporna kan ta nätter ;-)

Svar: På tal om bloggar, när ska DU börja blogga igen? Jag saknar din blogg! ❤️
busamedemla.blogg.se

2014-11-28 @ 23:28:27
Postat av: Småstadsfrun

Blir så glad varje gång jag läser om en mamma som gjort som hon själv velat och inte som någon annan tycker. Bra kämpat och bra att du står på dig!
Jag ammande aldrig men fick pumpa eftersom min son var 11 v för tidig och det inte finns ersättning till så tidiga barn. Jag gjorde det för hans skull men grät varje gång. Till slut när han var stor nog för ersättning gick vi över. Det var det bästa för oss och pappan hjälpte ofta och gärna till.
MEN jag fick försvara mitt beslut gång på gång. Till sist fick jag medhåll av en läkare som menade att det handlar inte om vad man ger sitt barn utan HUR man ger barnet mat. Alltså en nära stund med flaska är precis lika bra.

Ta hand om dig och familjen och bry dig inte om vad andra tycker!

Svar: Tack för att du delar med dig av er historia och tack för pepp! Va svårt ni måste ha haft det med en för tidigt född. Har förstått att det är en väldigt tuff resa.. Det är märkligt att man skall behöva försvara sitt beslut att inte amma. Som om man inte är en tillräckligt bra mamma om man väljer bort den delen. Det handlar ju (precis som du skriver) om HUR man gör. Vi låter det vara så likt amning vi bara kan och det är fantastiskt att se hur fin kontakt sambon och lille T får redan från början. ❤️
busamedemla.blogg.se

2014-11-30 @ 19:39:05
URL: http://www.smastadsfrun.se/
Postat av: Ingela

Alltså, denna amningshysteri... När jag fick mina stora, nu 13 och 12 år, skulle de bli såååå allergiska och sjuka eftersom jag inte ammade. Med han som är 13 nu hade jag bara lättmjölk, ungen skrek och skrek. Efter son första flaska tystnade han och började gå upp mot 500 g i veckan = nöjd unge nöjd mamma. 2:an funkade det super på. I en månad tills storebror hamnade på sjukhus, hon var hemma med pappa och fick urpumpat och tja, hon var då som nu, lätt lat och vägrade ta tutten igen. Med min 3:a, stora lilla S tänkte jag ta revansch, om det ville sig så tänkte jag. Helammade tills nästan tre månader då hon en fredagsmorgon kl 7.04 spottade ut bröstet och varje gång efteråt när jag trugade såg hon ut som om jag erbjöd henne gift.
Ingen av mina tre är allergiska, ingen garanti knappt varit sjuk förutom nån förkylning och vattkoppor. Och de har haft en (någorlunda) till sinnes moder.

DU är fantastisk med dina pojkar! Man uttrycker inte sån ofantlig kärlek och omtanke om man inte älskar så hjärtat svämmar över. Och nu ger du lillfisen chansen att få en speciell relation till sin pappa. Det du, det är det inte alla mammor som delar på! Henna vaL bra, kram

2014-12-13 @ 22:20:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0